woensdag 19 juli 2017

Hindoes op 35.000 voet en kennismaken met Panama

19-07-2017

Eindelijk na maanden voorbereiden via reisgids en internet zijn we onderweg!
Na een nachtje logeren in de studenten kamer van Kathy gaan we via een tussenstop in Frankfurt op pad naar Panama city.
Hoewel we nog niet eens geland waren hadden we al wel meteen een 'MaWeKaFlo momentje'. Deze keer ging het om het eten.
Zoals de meesten wel met me eens zullen zijn, is behalve de lange zit (van in dit geval 12 uur) het eten dat je in het vliegtuig krijgt hetgeen ik het 'minste' onderdeel vind van vliegen.
Nou daar heb ik wel een tip voor om dat iets minder erg te maken. Namelijk een 'speciale maaltijd' bestellen tijdens het boeken van je vlucht.
Bij vorige keren dat we vlogen was ons opgevallen dat mensen die bijv een dieet hebben of een specifiek geloof apart eten krijgen.
De meeste grote luchtvaartmaatschappijen bieden die mogelijkheid op lange vluchten.  Dus tijdens het boeken zagen wij deze keer dan ook verschillende mogelijkheden. Kosher,  vegetarisch, suikervrij, halal maar ook Hindoestaans!
Nou.... geen idee wat Lufthansa onder  Hindoestaans verstaat! Vast iets zonder rundvlees of enig ander vervelends voor de heilige koeien maar met rijst of roti.  Dat lusten we wel dus dachten we; Weet je wat, we doen gewoon gek en geven aan dat we alleen Hindoestaans eten mogen van ons geloof. En het heeft gewerkt!
Als eersten van het vliegtuig kregen we speciaal voor ons bereid ( en dus apart opgewarmd) eten geserveerd.
Inderdaad rijst met een groenten curry en een stoofpotje. Smaakte eigenlijk prima!
In ieder geval een stuk beter dan de naar rubber smakende met tomatensaus en teveel kaas overgoten substantie die voor 'Italiaanse pasta' moet doorgaan  of het halflauwe stukje kipfilet met industriële  aardappelpuree en een paar verdwaalde doperwten.
Ik ga er nog niet meteen een tulband of oranje jurken voor dragen maar ik zeg experiment geslaagd!
Na de lange vlucht aangekomen in Panama waren we zo door de douane en kon de eerste taxi onderhandeling beginnen. De gevraagde 50 dollar werd uiteindelijk 30 en we werden netjes voor ons hostel ( http://www.hostelsiriri.com/ ) afgezet. Na ons even snel geïnstalleerd te hebben zijn we toen het oude centrum in gegaan om even snel wat te drinken en hapje te eten. Nou... ze weten wel van prijzen hier in het mooiste en oudste stukje Panama city.
Mooi pleintje, terrasje, muziekje maar ook 9 dollar voor een halve liter tap bier!
Als je even wat verder op gaat en even oplet kan je ook voor 3,5 dollar voor een flesje bier slagen.
De volgende dag lekker uitgeslapen om bij te komen  en smiddags langs de kust gaan fietsen in een 4 persoon fiets... toeristischer kan het bijna niet maar het was wel leuk. Totdat... Floortje even achter het stuur mocht en we flink vaart maakten. Ze verloor de macht over het stuur, we reden het pad af, Floor valt eruit en word een stukje mee gesleept, we rijden met fiets en al over haar heen..Oei!!
Een flinke schaafwond op haar been en een blauwe plek waren het gevolg en dat op de eerste dag.. Maar goed gelukkig is zuster Wendy erbij en met wat gaasjes  erop word ze letterlijk weer wat 'opgelapt' .



Op de terugweg halen we wat eten en maakt Wendy een lekkere pastamaaltijd klaar. Op tijd weer naar bed want de reis vermoeidheid zit er toch nog wel wat in.
Vandaag zijn we uitgeslapen opgestaan en was het tijd om het lokale vervoer te gaan uitproberen om daarmee bij het Panama kanaal te komen. Als je hier bent dan moet je dat natuurlijk zien. Eerlijk is eerlijk. Het is best indrukwekkend groot en het verhaal eromheen is mooi maar het blijft gewoon een hele grote drietraps sluis waar enorme container schepen doorheen gaan...





De reis erheen vond ik eigenlijk veel leuker. Met een echte ouderwetse omgebouwde, opgepimpte  Amerikaanse schoolbus met de lokale bevolking door de omgeving rijden. Heerlijk,  het echte reizen is begonnen. Vanavond nog naar de vismarkt waar je de vangst van vandaag bij een van de vele lokale restaurantjes bij de vissers haven (met bijbehorende geuren) kan bestellen en dan morgenochtend... met de bus naar onze volgende bestemming.  Het zal een lange reisdag worden maar we hebben er zin in.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig verhaal weer.
    Op naar de volgende verslagen maar dan deze keer zónder dat floortje weer onder de aandacht wordt gebracht met rampspoed en ellende.
    Veel plezier saampjes. Han.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat eten in het vliegtuig wat een idee !!! Top!!!! Arme Floor, gelukkig niets gebroken!!! Ik kijk nu al uit naar je volgende stukje. Have fun xxxx Bep

    BeantwoordenVerwijderen