vrijdag 4 augustus 2017

Luieren zoals alleen een Luiaard dat kan.

In de vorige blog schreef ik dat we de volgende dag naar Costa Rica zouden vertrekken maar dingen lopen wel eens anders dan gepland... De bootjes vanaf Bastimentos naar de vaste wal (Almirante), en vervolgens de busjes naar Puerto Viejo in Costa Rica, waren al volgeboekt dus moesten we nog maar een nachtje extra blijven. Geen straf!
Nog een dagje extra relaxen aan het strand en in de enorme surfgolven spelen.
Maar nu zitten we dan toch echt in het busje en zijn net de grens tussen Panama en Costa Rica gepasseerd. Weer wat nieuwe stempels in ons paspoort erbij.



Puerto Viejo blijkt een prima keuze te zijn om kennis te maken met dit nieuwe land. Een rustig kustplaatsje maar met genoeg leuke barretjes en eetgelegenheden om in onze behoeften te voorzien. Ook is het een prima uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. We huren hier dan ook een dagje fietsen en gaan op zoek naar de familie van Floortje, de luiaard!
Bij het 'Jaguar Rescue Center' vangen ze naast katachtigen allerlei dieren op die worden aangereden of geëlektrocuteerd. Daaronder ook diverse luiaards en dan veelal weesjes waarvan de moeder is overleden/overreden.
Oftewel genoeg lieve wollige luilakken voor Floor om te zien en fotograferen. Daarnaast zijn er nog diverse andere lokale dieren hier in de tijdelijke opvang zoals brulapen, adelaars, krokodillen, slangen en toekans. Op enkelen na is het doel ze weer in de natuur uit te zetten, zodra ze genezen of groot genoeg zijn.

Vervolgens zijn we verder lang de kust gefietst tot we een mooi strandje tegen kwamen waar we het grootste deel van de rest van de dag hebben doorgebracht.
De laatste dag in dit dorpje besteden we aan relaxen, lezen, zwemmen en onder genot van een Caraïbische rum-cola voorbereidingen treffen voor onze volgende stop, Monteverde in het binnenland, en dus de bergen van Costa Rica.

1 opmerking:

  1. Gaaf weer, wij nu aan de franse wijn in Sézanne, onze eerste vakantiedag xxx

    BeantwoordenVerwijderen