maandag 10 augustus 2015

Lol op Bohol

Na alle  pin en geld ellende was het tijd om weer eens gewoon plezier te hebben en de dingen te gaan doen waarvoor we gekomen waren.

Dus weer gewoon de rugzakken op en vanuit de haven van Cebu een boot  genomen  van 2 uur naar Bohol. Daar aangekomen op Tagbilaran met een tricycle volgepakt met onze rugzakken en 3 personen naar de busstop gereden. (Sorry Kathy, maar met 4 personen was het niet gelukt dus best handig dat je er niet bij was..)
In een uurtje reden we naar Loboc op het midden van het eiland, het uitstap punt om naar 'Nuts Huts' te gaan. Naast het feit dat deze naam wel goed bij ons past, is het ook een van de ultieme backpackers gelegenheden. 800 meter vanaf de weg over modder paden naar de rivier lopen waar niet veel meer is dan bamboe hutten met een fan, een ruim restaurant/hangmat plaats/bar/ontmoetingsplaats en gelijk gestemde reizigers. Daar hebben we dan ook de middag en avond doorgebracht met kletsen, lachen, eten en bier. Heel leuk ook om te zien dat Floortje helemaal 'inblend' met de rest van het gezelschap. Ondanks dat alles in het Engels gaat kan ze alles  volgen en snapt ze de essentie van de (soms vunzige ) grappen prima..

De volgende dag hebben we scooters gehuurd en zijn we de belangrijkste plaatsen hier in de buurt gaan bekijken. De eerste stop was bij de spookaapjes of 'tarsier monkeys'. Zo klein dat ze op de palm van je hand passen, met ogen zo groot als 2 euro munten. Deze aapjes komen in de Filipijnen alleen op Bohol voor en waren leuk om eens te zien. Daarna een van de andere  highlights, de 'chocolate hills'. Heuvels midden in het landschap die bruin kleuren. Oer oude koraalriffen die inmiddels begroeid zijn. Toen dwars door de jungle (met prachtige vergezichten en rijstvelden) naar de zee waar we een lunch namen van rijst met een prutje, erg lekker!
Als 'grande finale' gingen we naar de 'zipline'. 400 meter in een tuigje, hangend onder een staalkabel over een ravijn glijden naar de overkant! Zo gaaf en spannend... Voor degenen die de film 'divergent' hebben gezien ( of het boek hebben gelezen ), we gingen net als 'triss' hangend op ons buik naar de overkant. Iets dat Floortje zo gaaf leek. Nou... Ze heeft het gedaan. Zo stoer!

1 opmerking: