maandag 24 augustus 2015

Port Barton

Na een dagje rust en twee prachtige duiken hebben we El Nido weer gedag gezegd en zijn we op pad gegaan naar Port Barton. Dit ligt ongeveer halverwege tussen El Nido en Puerto Princessa vanaf waar we weer terug naar Cebu moeten vliegen. Een prima tussenstop dus. Ook aan het strand maar dan veel rustiger dan El Nido. De rit daar naartoe was alleen duurder dan in ėėn keer naar Puerto... Niet voor niets want de 'goede' weg gaat maar tot Roxas en vanaf daar over onverharde wegen naar Port Barton en dat merken we.... Wel heel leuk, maar ook een aanslag op je nieren die heen en weer worden geschud.

Daar aangekomen vonden we bij 'Summer homes' twee bungalows op 20 meter van het strand. Prima!
Voor 30 euro per nacht zit alles erop en eraan. (deze keer met een echte wc en dat de douche alleen koud water geeft is ff wennen maar daarna wel lekker).
De dag na aankomst worden we door een van de meiden die hier werkt (Beth) uitgenodigd om met haar en twee neefjes mee te lopen naar een waterval in de buurt om daar een verfrissende duik te nemen. Meer dan een uur lopen door de jungle maar erg leuk om te doen
Met een duikshop twee guesthouses verder is de keus voor een actieve tweede dag natuurlijk niet moeilijk. Kathy en ik gaan op een duiktrip waarin we 3 duiken gaan maken met als laatste een wrak duik... 

Door de regen de afgelopen dagen was het zicht op de duik spots niet heel geweldig (zo'n meter of 8 maximaal) maar zagen we wel weer mooie dingen zoals lionfish en stonefish. De afsluitende duik in het wrak was helemaal gaaf. Door een open staand laad ruim naar binnen en dan over de halve lengte van het schip onder de dekken door zwemmen om er aan een andere kant via een laadruimte weer uit te komen. Spannend maar erg gaaf om te doen.
Wendy en Floortje hadden een snorkeltrip geregeld en op onze terugkeer kwamen we hen tegen zodat we de GoPro aan hen konden over geven en zij zo ook nog een paar mooie opnames konden maken.
De laatste dag in Port Barton staat in het teken van relaxen en niks doen.
Morgen op weg naar Puerto Princessa om dan via Cebu (1 nachtje daar) door te vliegen naar onze laatste bestemming deze reis... Hong Kong! 
Vast iets heel anders maar ik ben er erg benieuwd naar.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten