zondag 28 juli 2013

De sterke arm der wet, caye caulker style....  

Na een paar dagen hier op het eiland, kom je echt helemaal tot rust.
Je zal ook wel moeten want veel meer dan duiken, snorkelen, zwemmen, lezen, relaxen en genieten van de verse opbrengsten van de zee kan je hier ook niet. Het eiland is 10 minuten lopen breed en 35 minuten lopen lang omringt door blauwe zee.
Auto's vind je eigenlijk nauwelijks hier, iedereen rijdt hier in een (meestal elektrisch) golfkarretje, op de fiets of gewoon te voet. Die hele sfeer is dan ook volledig in het eilandleven doorgevoerd. Iedereen is heel relaxt en amicaal, van de vrouw waar je je was brengt via degene die achter de bar staat tot de lokale politie.    

' ya, friend, what ar ya lookin for? Need some help? Ahh, ya look for the ATM? Just go two blocks ahead man, then right and you'll see it, have nice stay on my island my friend.'  

Het credo hier op het eiland is dan ook: ' No shirt? No problem. No shoes? No problem. No money? Big problem!'
Alles gaat op het doooiiieee gemakje hier, wat wel lekker is voor vakantie maar waar ik erg aan zou moeten wennen als ik er zou moeten leven.  
De enigen die hier echt actief zijn de, hoe kan het ook anders..., Chinese winkeliers. Net als overal ter wereld zijn zij degenen die de supermarktjes hebben waar je alles kan krijgen. Heb je dorst, dan ga je naar de Chinees. Wil je een parasol kopen, dan ga  je naar de Chinees. Moet je wasknijpers hebben, dan ga je naar de Chinees. Heb je diarree,  dan biedt de Chinees je de oplossing.    

Nog even terugkomend op de politie, dat corps is ook helemaal ingesteld op de manier van leven hier. De politieauto is... een golfkarretje MET zwaailicht. Het ergste verkeersongeluk dat je hier kan overkomen is dat je een dalend 4 persoons vliegtuigje niet ziet aankomen als je per ongeluk over het veld rijdt dat hier 'the airstrip' heet. Verkeersdrempels zijn dikke scheepstrossen die over de weg liggen en de verkeerscontrole, die is alleen tijdens kantooruren beschikbaar!  
Heerlijk rustig als je zo je dienstjaren kan slijten en je wilt niet te hard werken, als je echter voor de spanning en het avontuur voor het vak van politieman hebt gekozen......    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten