maandag 1 juli 2013

Een kleine typefout met grote gevolgen.

Het is nu zondagmiddag en we zitten in het vliegtuig. Op zich niks bijzonders zou je denken want we zijn toch op reis.
Klopt, alleen hadden we op zaterdag moeten vliegen en zouden we nu in New York moeten rondlopen. Dus niet, sterker nog, dat gaat deze reis ook niet meer gebeuren en dat alles vanwege 1 typefout! Zoals veel mensen wel weten heb je voor  een vlucht naar de verenigde staten een ESTA nodig, een soort inreis visum. Die van ons was al bijna twee maanden voor vertrek via de website aangevraagd en hadden we dus ruim op tijd in orde. Bij inchecken bleek echter dat Wendy in plaats van een cijfer 0 de letter o had ingevuld op mijn aanvraag. De Amerikanen zijn nogal strikt in dat soort zaken tegenwoordig. Een foutje word niet verbetert, je moet ter plaatse een nieuwe aanvragen op een van de twee terminals die er op de  luchthaven aanwezig zijn.  Shit.... nou.... rennen dan. De bagage weer van de band af, de meiden wachten bij de check in, Wendy en ik vliegen door de gang om een nieuwe ESTA te gaan regelen. Aangekomen bij de terminals blijkt één defect en de ander bezet. Eindelijk zijn mijn voorgangers klaar en met zweet in de handen doorloop ik snel de aanvraag. Terwijl ik mijn creditcard gegevens als laatste stap invul rent Wendy alvast naar de meiden.
Kathy ziet mama aan  komen rennen en zegt nóg tegen de medewerker achter de incheck balie: ' wacht daar komt mijn moeder al' maar te laat. Hij doet het lichtje uit, staat op en loopt weg. Te laat..
Terwijl ik aan kom rennen lopen de meiden me net tegemoet. We mogen ons gaan melden bij de balie van Delta airlines om te kijken hoe we één en ander kunnen gaan oplossen. De dame van Delta begrijpt onze frustratie en zeker als de meiden hun tranen van teleurstelling laten vloeien voelt ze helemaal met ons mee. Het is alleen vakantie periode en alle vluchten zitten bomvol, op zijn vroegst maandag verwacht ze een vlucht naar New York te kunnen vinden voor ons. Maar dan ziet ze dat we in New York alleen een stopover hebben en woensdag weer door zouden vliegen naar Mexico.
Zoeken, zoeken, bellen en dan heeft ze een mogelijke oplossing. Zondag vliegen op Atlanta, dan meteen door naar Mexico. Eigenlijk mogen dat soort omboekingen met de ' cheap internet tickets ' die wij hebben niet maar de tranen van de meiden en het feit dat het gewoon een stom foutje en geen opzet of nalatigheid was hadden haar doen besluiten toch een oplossing te vinden voor ons.
Gevolg is alleen, New York moeten we dan overslaan.... Kathy haar grote wens! Ze moet een paar keer slikken maar zegt dan zelf dat aankomen in New York op maandag avond en woensdagmorgen weer vertrekken eigenlijk niet de moeite waard is. Wat een meid!!

Na heel wat telefoontjes en geregel om hotels te cancelen of om te boeken hebben we er dan toch nog maar een leuke middag van gemaakt in ' het altijd bruisende Zaventem'. We zijn zelfs 's avonds bij de mexicaan gaan eten om straks een vergelijkend warenonderzoek te kunnen doen.  Het was wel even heel snel omschakelen maar alles gaat goed komen, we gaan er sowieso een mooie reis van maken. Het eerste avontuur hebben we al achter de rug nog voor we vertrokken zijn....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten